Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

GTA IV Tippek,Trükkök

2011.07.30

Már megszokhattuk, hogy a fejlesztők beépítenek kisebb apróságokat a játékba, melyeket a játékosoknak a megjelenés után maguknak kell kitapasztalniuk. Ezek lehetnek reális vagy irreális, hasznos vagy mókás játékelemek. A Grand Theft Auto IV-ben ezek mind látványosak is, hiszen többségük az új fizikai motornak köszönhető, amit az új grafika tár a szemünk elé.

Az eddig megszokott trükkök legfontosabbja megmaradt. Ezek a robbanó hordók, melyekhez ezúttal robbanó gázpalackok is társulnak, az oldalra borult kocsi talpraállítása, melynek mechanizmusa felcserélődött és az örömlányok okozta életerő növekedés, mellyel részletesebben ezúttal a Tevékenységek c. cikkünkben foglalkozunk. Az újak pedig feltehetőleg a fejlesztés során előfordult programhibák félig helyrehozott maradványai, melyek eredménye bizonyára megtetszettek a fejlesztőknek és benne hagyták őket a játékban látvány miatt.

Robbanó hordók és gázpalackok

GTA
 
A hordók, melyeket ha lövés ér felrobbannak ezúttal is piros színűek, ám ezúttal egy fehér sáv szeli ezt ketté, csakúgy mint a sárga, zöld és kék hordókat is, így akár össze is lehet őket téveszteni. Újdonság a gázpalackok jelenléte. Ezekből van alacsony tömzsi és magas vékony változat is. Mindkettő robban és ezek is piros színűek. A magasabbakból előfordul, hogy egy rácsos tárolóban vannak, ezeket hiába lőjük, mert nem robbannak fel. További újdonság, hogy már nem csak töltényektől robbanak, de ha járművel beléjük hajtunk szintén, mint ahogy a bezinkutak kútjai is. Néhány benzinkút hátsó részén hatalmas fehér tartályok vannak, melyek robbanó fegyverek - gránátok, rakétavető - segítségével szintén felrobbanhatóak.
 

Autó talpraállítása


 
Ha az autó az oldalára billen ezúttal is talpraállíthatjuk, ám ennek mechanizmusa módosult. Ezúttal nem az ellenkező irányba kell fordítanunk a kormányt, hanem arra az oldalra, amelyik irányba szeretnénk talpra állítani. Továbbá ha közben a tolatásnak megfelelő gombot nyomjuk le vagy az annak megfelelő irányba húzzuk a kart és nem előrefelé megyünk könnyebb végrehajtani a műveletet. Azonban ez nem minden járműnél lehetséges. A nehéz teherautók esetében nem lehet, illetve az olyanoknál sem, melyek inkább magasabbak, mint szélesebbek. Továbbá néhány jármű oldala annyira sima és függőleges a talajhoz képest, hogy szintén nem állíthatóak talpra.
 

Körözés egyszerű lerázása

GTA

Az új körözési rendszer lényege, hogy tényleg el kell futnunk a rendőrök elől. Kiérni a körből azonban nem egyszerű, főleg hat csillagos körözés esetében, ám erre is van megoldás. A metróalagutakban nincsenek rendőrök, így ha sikerül oda bejutnod könnyne kijutsz a körből. Mivel föld alatt Algonquin-ban közlekedik a vonat, ez ott lehetséged. Lejutni a Vauxite Street-nél lehet, ahol hiányzik egy rész a kőfalból, illetve Broker-ben a Broker-Dukes Expressway-nél is indulnak vágányok.

Hinta

GTA Az egyik letglátványosabb "hiba", melyet a személyi számítógépekre írt verzióval játszók előszeretettel örökítenek meg a videófelvevő segítségével, illetve a stunterek kedvenc helyei között szerepel a hinta. A játszóterek egyik kelléke rezegni kezd, ha egy járművel nekihajtunk, majd egy idő után kilövi a járművet. A játékos gyakran ki is esik, ha nem akkor megcsodálhatjuk az új fizikai motor nyújtotta látványokat. Több hinta is van a városban. A legelső, amit láthatunk az Broker-ben van Firefly Island-en van a kosárlabda-pálya mellet. Ez el van kerítve, így csak nagykerekű autókkal, mint például a Patriot vagy a Rancher közelíthető meg. A második nem messze van tőle Firefly Projects-ben. Ide több irányból is be lehet hajtani. Szintén van Northern Gardens-ben - itt rengeteg, illetve Tudor keleti részén a tömbházak előtt.
 

 

AutoEroticar bevétel


 
Miután elérhetővé válik Alderney sziget többször is útbaesik, vagy épp küldetések helyszínéül szolgál a helyi autóbolt, az AutoEroticar. Ez egy nyílt szalon, ahová be lehet jutni. Egy idő után a járművek mellett és alatt különböző pénzkötegek jelennek meg, melyeket felvéve több ezer dollár készpénzhet juthat a játékos.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.